SKŁADNIKI:
sałata lodowa 1 główki
cebula 50g
pomidory suszone w oleju 60g
zielona cebulka 5g
świeże pieczarki 150g
Sos
oliwa z oliwek 60ml
cukier 5g
świeżo wyciśnięty sok z cytryny 5ml
sól, pieprz
musztarda 30g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Sałatę rwiemy (nie kroimy) na małe kawałki. Kroimy pomidory i cebulę, a pieczarki w paski. Do oliwy dodajemy cytrynę, cukier, sól, pieprz, musztardę i mieszamy na jednolitą konsystencję. Do sosu dodajemy pokrojone pieczarki. Sos należy przygotować minimum godzinę wcześniej, aby pieczarki przeszły smakiem. Resztę składników mieszamy wraz z sosem. Górę posypujemy zieloną cebulką.
autor: Dawid Król, szef kuchni
AUTOR PRZEPISU: dawid_krol