Drobiowe kotleciki z pieczarkami

SKŁADNIKI:


1 duża pierś z kurczaka (250-300g)
200g pieczarek
250g sera (żółty lub mozzarella)
1 średnia cebula
2-3 jajka
50-150g bułki tartej
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki dokładnie myjemy, a następnie siekamy w drobną kostkę i umieszczamy w sporej misce. Dodajemy do niej obraną i posiekaną drobno cebulę, starty ser oraz pierś z kurczaka pokrojoną w bardzo drobną kostkę. Całość mieszamy.
Do miski z przygotowanymi składnikami wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą a całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Masę mieszamy i formujemy z niej małe kotleciki.
Gotowe kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.