Polska meksykanka

SKŁADNIKI:

* mięso mielone z indyka
    * vegeta lub inna przyprawa
    * 2 marchewki
    * 1 pietruszka
    * kawałek selera
    * 3 pieczarki
    * puszka kukurydzy konserwowej
    * puszka groszku konserwowego
    * puszka czerwonej fasoli
    * 1 sos spaghetti pikantne

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, lekko doprawiamy vegetą. Dorzucamy pokrojone drobno pieczarki. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą). Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka. Chwilę gotujemy. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.