1 opakowanie makaronu kolanka Mamma Mia
1 podwójny filet z kurczaka
10 pieczarek
1/2 pory
5 łyżek śmietany
1 mały (ok. 100g) przecier pomidorowy
ok. 20 dag sera żółtego
1 kostka rosołowa
2 szklanki wody
kilka łyżek oleju
sól, pieprz, przyprawa typu Vegeta
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalać zimną wodą i odczekać aż się zahartuje. Następnie przesypać go do naczynia żaroodpornego. Fileta pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na patelni. Kostkę rosołową i przecier zalać 2 szklankami wody i zagotować. Zalać tym mięso. Pieczarki pokroić w kosteczkę, dodać do nich posiekaną porę. Wmieszać do mięsa na patelni zalanego wywarem z kostki i przecieru. Całość przelać na makaron i lekko wymieszać, przyprawić do smaku wg uznania. Zalać śmietaną i posypać startym serem. Zapiekać w temp. ok. 170-180 st. przez ok. 25 minut. Po upieczeniu lub zaraz przed podaniem posypać świeżymy ziołami.