Naleśniki z pieczerkami i słonecznikiem

SKŁADNIKI:

Ciasto-100 g mąki,

2 jajka,

125 ml maślanki,

szczypta soli,szczypta proszku do pieczenia.

Farsz-

750 g pieczarek,

pęczek dymki,

2 łyżki masła,

4 łyżki pestek słonecznika,

słodka papryka

olej

natka pietruszki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki pokroić na połówki usmażyć na maśle.Dodać posiekaną dymkę-smażyć kilka minut.Podlać 1/2 szkl wody,dodać przyprawy zagotować.Słonecznik uprażyć na suchej patelni.Usmażyć naleśniki,wypełnić farszem pieczarkowym.Składać na pół,posypać słonecznikiem.Podawać gorące.


 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.