Pasztet z pieczarek

SKŁADNIKI:

6 porcji

1/2 kg pieczarek

1 upieczona papryka

łyżka soku z cytryny

szczypta pieprzu cayenne

1 cebula

3 ząbki czosnku

1 szkl posiekanych migdałów

łyżeczka suszonego tymianku

łyżka śmietany

2 jajka

sól,pieprz

3 łyżki masła

łyżka bułki tatej

 

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oczyszczone pieczarki,pokroić, skropić sokiem z cytryny.Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na maśle-2 łyżki,dodać pieczarki,chwilę smażyć.Odparować wodę.Przepuścić przez maszynkę.Zmiksować z migdałami,śmietaną,jajkami,tymiankiem,papryka.Doprawić przyprawami.Formę pasztetową natłuścić,posypać bułką tart.Wyłożyć masę.Przykryć folia.Piec na blaszce z wodą ok 40 min.Odkryć filię pieczemy jeszcze ok 10 min.
 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.