SKŁADNIKI:
10 dag pieczarek samych kapeluszy
1 upieczona czerwona papryka
250 g pieczarek
150 g wieprzowiny
50 g wędzonego boczku
1 cebula
3 łyżki masła
2 jajka
1/2 szkl śmietany
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz gałka,cząber,bazylia
łyżka soku z cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebule i pieczarki podsmażyć na maśle,odparować.Razem z wieprzowiną ,boczkiem,papryką, przepuścić 2-krotnie przez maszynkę.Dodać śmietanę,jajka,natkę.Wyrobić masę.Formę wyłożyć folią,rozłożyć połowę masy. Ułożyć całe pieczarki,przykryć masą.Piec ok30-40 min.Podajemy na ciepło lub zimno.
AUTOR PRZEPISU: macpit