Kotlety z kurczaka

SKŁADNIKI:

1 kurczak
10 dag ryżu
20 dag pieczarek
łyżka masła
łyżka posiekanej natki pietruszki
2 jajka
bułka tarta
sól,pieprz
tłuszcz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso oddzielić od kości.Oczyszczone pieczarki,posiekać,podsmażyć na maśle.Ryż ugorować na sypko.Mięso i ryż zemleć.Połączyć z pieczarkami,jajkami.Dodać przyprawy,posiekaną natkę,Uformować kotlety,obtaczać w bułce tartej.usmażyć.Najlepiej smakują z frytkami i pomidorami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.