Pieczarkowo - jajeczny kwiat.

SKŁADNIKI:

Składniki na 1 kwiat:
9 małych pieczarek,
1 jajko,
3 plastry sera,
1 pomidor suszony,
oliwki zielone do smaku,
1/2 łyżeczki masła,
zielona pietruszka do dekoracji,
sól do smaku
pieprz do smaku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki czyścimy, odcinamy nóżki, a czapeczki grillujemy na patelni. Na drugiej małej, okrągłej patelni układamy (na brzegu patelni) pokrojony w paski ser żółty, układamy pieczarki, dodajemy na środek masło. Jajko rozbijamy i oddzielamy żółtko od białka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy białko, na sam środek dajemy żółtko i smażymy na małym ogniu (można smażyć pod przykryciem). Doprawiamy sola, pieprzem, dodajemy oliwkę, pokrojone w plasterki pomidory suszone oraz zieloną pietruszkę. Smacznego

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.