Profitrolki z fasolą i pieczarkami

SKŁADNIKI:

Ciasto; 125 g mąki, 40 g mąki ziemniaczanej, 125 g masła, 250 ml piwa, 4 jajka. 1 1/2 łyżeczki soli.
Farsz; 80 g fasoli, 2 żółtka, 200g pieczarek, 1 cebula, łyżka masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, natka pietruszki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Piwo z solą zagotować,dodać masło,rozpuścić.Dodać mąkę,mąkę ziemniaczaną.Ucierać ,ok 2 min.Ciasto powinno się zrobić gładkie.Zdjąć z ognia,ostudzić.Dodawać stopniowo po 1 jajku,utrzeć .Przełożyć do rękawa cukierniczego,wycisnąć na wyłożoną papierem blachę okrągłe babeczki.Piec ok 20 min-180 stopni.
Fasole ugotować.Cebulę posiekać podsmażyć na maśle,dodać pokrojone w plasterki pieczarki-usmażyć.Wymieszać z fasolą,doprawić przyprawami.Profitrolki przekroić na połówki,napełnić farszem.Podać ciepłe.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.