Dorsz atlantycki z pieczarkami

SKŁADNIKI:

1/4 kg pieczarek
4 filety dorsza atlantyckiego
2-3 pory
1/2 litra bulionu warzywnego
natka pietruszki
sok z połowy cytryny
tymianek, majeranek
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyszczamy, pory opłukujemy. Pieczarki i pory kroimy w cienkie talarki. Filety
z dorsza tniemy na pół, oprószamy solą i pieprzem. Ryby chwilę gotujemy w płaskim
garnku (rondlu), w bulionie z dodatkiem soku z cytryny. Dodajemy przyprawy,wrzucamy pieczarki i pory, dusimy wszystko razem przez kilka minut. Przewracamy ryby, wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i dusimy filety z pieczarkami i porami jeszcze przez chwilę.  Filet
z dorsza można zastąpić np. filetem z pangi.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.