Risotto z warzywami

SKŁADNIKI:

*2 łyżki oliwy z oliwek
*1/2 małej cebuli pokrojonej w piórka
*1/2 czerwonej papryki, pokrojonej
*130 g pomidorów, pokrojonych
*3 ogórki kiszone, pokrojone
*60 g pieczarek, pokrojone
*280 g ryżu długoziarnistego
*360 ml bulionu
*70 g mrożonego zielonego groszku
*szczypta szafranu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na patelni rozgrzać oliwę.
2. Włożyć cebulę, paprykę, pomidory, ogórki, pieczarki. Mieszać od czasu do czasu.
3. Ryż ugotować w osolonej wodzie ok 20-25 minut
4. Ugotowany i ostudzony ryż wsypujemy do osobnego garnka.
5. Wlewamy bulion, dusimy do momentu aż ryż wchłonie bulion. Następnie do ryżu dodajemy warzywa, dusimy i mieszamy dosłownie chwilę.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.