Cukinie faszerowane z pieczarkami i kaszą jaglaną

SKŁADNIKI:

- 2 cukinie
- 10 pieczarek
- 2 cebule
- pomidory suszone
- czarne oliwki
- ser lazur lub camembert
- sól, pieprz , bazylia, imbir

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

2 cukinie myjemy, kroimy wzdłuż, środek wycinamy nożykiem. Wycięte części kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię, podajemy drobno posiekaną cebulkę, starte na dużych oczkach pieczarki (10 szt), 3 pokrojone pomidory suszone, kilkanaście oliwek ciemnych, przyparawiamy (bazylia, sól, pieprz, imbir - 1 łyżeczka suszonego lub 1 cm tartego). Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu- ma byc sypka. Cukinię solimy i wstawamy do piekarnika na 10 -15 min w temp. 180stopni, po tym czasie wyjmujemy, dodajemy farsz, a wierzch wykładamy serem. Ser wedle uznania Lazur lub Camembert.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.