Sos pieczarkowy

SKŁADNIKI:
250 g pieczarek
3/4 litra bulionu drobiowego (rosół lub bulion z kostki)
szklanka śmietany
cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki
sól / pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy (możecie je pokroić na duże kawałki). Na patelnię wrzucamy pieczarki, cebulę i czosnek-smażymy. Wlewamy bulion, dusimy. Dolewamy śmietanę - solimy, pieprzymy do smaku. Sos miksujemy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.