Krem/zupa z pieczarek z groszkiem ptysiowym

SKŁADNIKI:

1,2l wody 2 kostki rosołowe 600g pieczarek 100g cebuli olej 20ml 100ml śmietany 50g mąki pszennej sól, pieprz do smaku pietruszka zielona do posypania groszek ptysiowy 20g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zagotować 1,2l wody, dodać 2 kostki rosołowe.
300 g pieczarek przesmażyć z cebulą na oleju i dodać do wywaru. Druga połowę pieczarek pokroić w cienkie plastry i surowe dodać do wywaru.
Gotujemy kilka minut i miksujemy.
Mąkę ze śmietaną mieszamy do jednolitej konsystencji, wlewany do zmiksowanej zupy i zagęszczamy.
Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Na koniec dodajemy groszek ptysiowy i posypujemy pietruszką.

autor: Dawid Król, szef kuchni

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.