Sandacz z pieczarkami

SKŁADNIKI:

1 sandacz
20 dag pieczarek
1 cebula
1 łyżka mąki pszennej
3 łyżki masła
2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oprawioną, umytą rybę przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny lub octem winnym. Obrać cebulę, pokroić w plastry. Grzyby umyć, pokroić. Rybę obtoczyć w mące i smażyć na połowie masła. Pieczarki z cebulką osobno udusić na reszcie masła. Przyprawić solą i pieprzem, włożyć rybę i dusić 10 minut.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.