Pieczarki z grilla

SKŁADNIKI:

-pieczarki

-sól

-pieprz

-masło

- ulubione przyprawy

- ewentualnie ser feta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Moja propozycja dania z pieczarkami jest banalnie prosta i szybka, w zasadzie jest ona przekąską, doskonałą na letni grillowy czas. Mianowicie, z pieczarek odrywamy nóżki, myjemy główki i zostawiamy na papierowym ręczniku aż wyschną, układamy je na tacy do grillowania, w miejsce każdej nóżki dajemy odrobinę masełka i posypujemy nasze pieczarki solą morską i pieprzem (innymi przyprawami lub fetą wedle gustu). Tak przygotowane pieczarki kładziemy na ruszt, w zależności od natężenia żaru będą  gotowe już po około pół godzinie, rozpoznamy to po tym jak się skurczą i zrobią ciemne.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.