Krem z kalafiora z serem i pieczarkami

SKŁADNIKI:

 1  ziemniak,
    1 kawałek selera naciowego
    gałka muszkatołowa mielona,
    mielony imbir
    przyprawa uniwersalna Vegeta
    10 dag pieczarek
    ser zółty,
    1 łyżka masła

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kalafior myjemy i kroimy w różyczki. Ziemniaka obieramy i kroimy  w kosteczkę. Seler naciowy kroimy w plasterki. Warzywa gotujemy do miękkości z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Następnie miksujemy całość dodajemy masło -miksujemy . doprawiamy gałką muszkatołową, mielonym imbirem do smaku. Pieczarki kroimy  w plasterki i grillujemy na patelni. Ser zółty ścieramy. Zupę nalewamy do małych szklaneczek ozdabiamy pieczarkami i serem zółtym. Podajemy .

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.