Zapiekanki z pieczarkami

SKŁADNIKI:

1,5 dużej bagietki
    500g pieczarek
    3 cebule
    3 ząbki czosnku
    1 rosołek drobiowy
    Delikat do mięs
    starty żółty ser
    ketchup, majonez

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę kroimy na ćwiartki i następnie na plasterki, pieczarki na pół i na plasterki, czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy około 5 minut cebulę, dodajemy czosnek i pieczarki. Po następnych 5 minutach dodajemy pokruszony rosołek i posypujemy całość przyprawą. Smażymy do momentu, gdy poczujemy, że pieczarki są miękkie. Bagietki przekrawamy na pół wzdłuż i wszerz i nakładamy na nie farsz. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 7-10 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Podajemy z sosami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.