wege

Pieczarki zawierają względnie dużo dobrze przyswajalnego białka, sporo błonnika, a także cenne witaminy i mikroelementy. Zależnie od praktykowanej formy wegetarianizmu dopuszczamy w naszych posiłkach te lub inne produkty. Ale nawet weganie jedzą grzyby!

Dla wszystkich osób, które pragną ograniczyć jedzenie mięsa, pieczarka, obok innych grzybów, jest dobrym, uzupełniającym produktem. Co więcej, świetnie urozmaica nasze menu, a danie z grzybów – swoją konsystencją i smakiem – może przypominać potrawę mięsną (to argument dla tych, którzy wciąż przyzwyczajeni są do smaków i aromatów tradycyjnej kuchni). Jak dobrze wiadomo, wegetarianie muszą szczególnie troszczyć się o ilość dostarczanego organizmowi żelaza, a także witaminy D. To dodatkowy argument przemawiający za częstym sięganiem po pieczarkę. Pieczarkę dobrą dla wszystkich – jaroszy i osób jedzących mięso.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.