Jajka faszerowane

SKŁADNIKI:

11 jaj
2 łyżki majonezu
natka pietruszki
pół papryki
0,5 kg pieczarek
sól
pieprz ziołowy
curry
masło

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki ścieramy na tarce, lekko podsmażamu na maśle. W tym czasie gotujemy 10 jaj. Gdy wystygną przekrawamy je ostrożnie wzdłuż skorupki i wyciągamy ugotowane jajko. Kroimy je drobno, mieszamy z pieczarkami, pokrojoną w kostkę papryką, posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Do masy dodajemy 1 surowe jajko i 2 łyżki majonezu. Wkładamy z powrotem  do skorupek i smażymy na rumiany kolor na maśle.

To danie szybkie, pyszne i zdrowe!

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.