SKŁADNIKI:
60 dag pieczarek
1,25 litra bulionu warzywnego
1 cebula
20 dag brokułu
20 dag kalafiora
20 dag zielonej fasolki
puszka białej fasoli
5 dag mąki pszennej
olej
2-3 łyżki sera mascarpone
sól, pieprz
pietruszka zielona
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowujemy bulion (bulion warzywny mozemy przygotować na bazie marchewki, poru, pietruszki, selera, ziela angielskiego, liści laurowych i lubczyka). Pieczarki przesmażamy z cebulą na oleju i dodajemy do gotującego się bulionu. Do wywaru dodajemy: brokuł, kalafior, fasolkę oraz odsączoną fasolkę z puszki. Gotujemy ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Do każdej porcji dodajemy łyżkę mascarpone, posypujemy świeżą pietruszką.
AUTOR PRZEPISU: bart2d2