Rolada drobiowa

SKŁADNIKI:

2 piersi z kurczaka
4 duże jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
300 g żółtego sera
500 g pieczarek masło do podsmażenia
sól, pieprz, przyprawa do drobiu, ostra papryka

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Jajka wraz z majonezem ubijamy na puszystą masę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dosypujemy na ubitej masy zostawiając jedną garść na potem. Wymieszaną masę wylewamy do naczynia żaroodpornego lub na blachę wysmarowaną tłuszczem, zapiekamy ok 20min w temp 150st. W między czasie obieramy pieczarki i kroimy w kostkę. Podsmażamy je na maśle. Po ostygnięciu dodajemy pieprz oraz musztardę by zaostrzyć smak. Upieczony placek odstawiamy do ostygnięcia, następnie wykładamy na niego podsmażone pieczarki, posypujemy resztą startego sera i dajemy rozbite piersi z kurczaka wraz z przyprawami. Wszystko razem zwijamy tworząc roladę i wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w piekarniku ok godzinki w temp 180st.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.