SKŁADNIKI:
Składniki na 1 kwiat:
9 małych pieczarek,
1 jajko,
3 plastry sera,
1 pomidor suszony,
oliwki zielone do smaku,
1/2 łyżeczki masła,
zielona pietruszka do dekoracji,
sól do smaku
pieprz do smaku.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pieczarki czyścimy, odcinamy nóżki, a czapeczki grillujemy na patelni. Na drugiej małej, okrągłej patelni układamy (na brzegu patelni) pokrojony w paski ser żółty, układamy pieczarki, dodajemy na środek masło. Jajko rozbijamy i oddzielamy żółtko od białka. Na rozgrzaną patelnię wlewamy białko, na sam środek dajemy żółtko i smażymy na małym ogniu (można smażyć pod przykryciem). Doprawiamy sola, pieprzem, dodajemy oliwkę, pokrojone w plasterki pomidory suszone oraz zieloną pietruszkę. Smacznego
AUTOR PRZEPISU: mlem