80 dag mrożonych filetów z pangi,
80 dag pieczarek,
60 dag cebuli,
przyprawa Vegeta,
2 opak. śmietany 30%,
2 jajka,
bułka tarta,
olej,
sól,
pieprz
Filety rozmroź, osusz, oprósz solą i pieprzem, obtocz w rozmąconych jajkach i bułce tartej, usmaż na złoto na oleju z obu stron.
Cebulę obierz, pokrój w pół-plasterki.
Do garnka wlej trochę oleju, wrzuć cebulę, dopraw Vegetą i uduś do miękkości.
Pieczarki oczyść, pokrój w talarki, uduś do miękkości na oleju w drugim garnku.
Oprósz solą i pieprzem, wymieszaj z cebulą.
W szklanej misce ułóż warstwę ryby, przykryj pieczarkami, znowu rybę i tak do wyczerpania składników.
Na koniec obficie polej śmietaną 30%.
Najlepsza jest kiedy trochę postoi.
Kiedy aromaty się połączą, rozpływa się w ustach. Podobna do ryby greckiej.