SKŁADNIKI:
- ciasto francuskie - najlepiej z Frosta
- 1 kg pieczarek
- 1 cebula
- 0,5 kg kapusty kiszonej (opcjonalnie)
- przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, vegeta
- 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Cebule pokroić i podsmażyć, pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę kiszoną (wcześniej wygotowaną). Przyprawić do smaku. Po usmażeniu poczekać aż farsz wystygnie.
Ciasto z Frosty (prostokąty) przekroić na pół, żeby wyszły nam kwadraty. Na środek wyłożyć farsz, ciasto zgiąć na pół. Brzegi poprzyciskać widelcem.
Wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Posmarować z wierzchu rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku w 200ºC przez 15 - 20 minut.
AUTOR PRZEPISU: liidzia