2 kg schabu bez kości,
20 dag pieczarek,
1/3 czerwonej papryki,
1 cebula,
1 jajko,
łyżka bułki tartej,
mielona papryka,
tymianek,
2 łyżki masła,
1 szklanka bulionu,
przyprawa Delikat
pieprz, sól
Posiekaj cebulę, pieczarki i paprykę. Razem uduś na maśle. Przypraw Delikatem, pieprzem i tymiankiem. Przestudź. Dodaj bułkę tartą, wbij jajko, wymieszaj.Mięso opłucz, osusz. Trzykrotnie natnij wzdłuż. W nacięciach ciasno upchnij farsz grzybowy. Mięso zwiąż, formując pieczeń. Oprósz solą i papryką. Mięso ułóż w formie żaroodpornej, podlej bulionem grzybowym Knorr. Piecz 15 minut w temp. 210 stopni, i dalej 70 minut w temp. 180 stopni. Jeśli farszu będzie zostanie można wyłożyć na wierzch mięsa, formując rodzaj pierzynki.
Smacznego.