SKŁADNIKI:
- 400 g makaronu tagliatelle
- 10-15 małych pieczarek
- 400 g piersi kurczaka
- 200 ml słodkiej śmietanki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- garść oliwek zielonych mogą być nadziewane pastą paprykową (jeśli ktoś nie lubi można nie dodawać)
- oregano
- słodka papryka
- sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Makaron gotujemy al dente.Pierś kurczaka kroimy w paseczki lub kostkę podsmażamy na patelni,dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy oregano,słodką papryką i solą.Smażymy aż kurczak i pieczarki będą miękkie.Dodajemy słodką śmietankę,koncentrat pomidorowy i pokrojone oliwki.Chwilkę jeszcze dusimy,doprawiamy jeśli potrzeba i wrzucamy ugotowany makaron.Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na talerze.
AUTOR PRZEPISU: Monika P.