Zapiekanka ryżowa z pieczarkami

SKŁADNIKI:

- 2 torebki ryżu
- 4 jajka
- kefir / lub śmietana 12% (mały kubeczek)
- natka pietruszki
- 7 pieczarek
- ser żółty
- sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż gotujemy, przekładamy do żaroodpornego naczynia. Kefir (lub śmietanę) mieszamy w misce z surowymi jajkami, posiekaną natką pietruszki, doprawiamy solą i sporą ilością pieprzu - rozlewamy równomiernie na ryż. Na górze układamy pokrojone w talarki pieczarki, posypujemy startym żółtym serem.
Zapiekankę pieczemy w piekarniku w temperaturze około 170 stopni przez 20-25 minut (do momentu, gdy zetnie się masa, a ser przypiecze).
Podajemy z ketchupem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.